Słodki, gorzki, słony, kwaśny, głęboki, intensywny, delikatny – co jeszcze potrafimy powiedzieć o SMAKU? Na pewno dostarcza nam wielu przyjemnych wrażeń. Jest jednym z najbardziej lubianych przez dzieci zmysłów. Ma niezwykłą moc przywoływania wspomnień. A jednocześnie tak trudno go opisać słowami… Nie szkodzi!
Podczas naszych warsztatów zbadamy smak na wszystkie możliwe sposoby: zobaczymy go, powąchamy, posłuchamy i dotkniemy. Opowiemy sobie nawzajem o smakach dzieciństwa. Dla kogo będzie to oranżada w proszku, dla kogo czekolada, a dla kogo chleb z cukrem? Wybierzemy się też w podróż do Kantorowskiego Wielopola i na Podkarpacie, które szczyci się najbogatszą tradycją kulinarną w Polsce. Dowiemy się, czym są proziaki, korowal, bandurzak, kacapoły, szandorki i panepuchy, a także czulent i cymes.
Bilet na warsztaty obowiązuje zarówno osoby dorosłe jak i dzieci. Zasadą jest udział co najmniej dwóch uczestników (dziecka i osoby dorosłej), ale można również uczestniczyć w trójkach, czwórkach itd. Nie prowadzimy rezerwacji miejsc, decyduje kupno biletu.
Data wydarzenia:
niedziela 13 listopada 2016
godz. 11:30-12:30
Miejsce:
Miejsce:
Cricoteka
ul. Nadwiślańska 2
30-527 Kraków
tel.: 12 442 7 770