Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Prywatności".

x

Co? Gdzie? Kiedy?

Jabłko w roli głównej. Warsztaty kulinarne

14.09.2018

14 września, godziny 17.30 i 19.00, Bistro Bal na Zabłociu, ul. Ślusarska 9. Wstęp: 50 zł


Jesienny stół to królestwo jabłek twardych, słodkich, kwaśnych, deserowych i tych do schrupania na raz dwa. Co można zrobić z jabłkami oprócz szarlotki? Ruszymy głową i zachęcimy małych kucharzy do puszczenia wodzy fantazji. Będziemy smażyć, gotować, lepić i zapiekać.

W menu znajdą się kruche tarteletki ze słodkim nadzieniem z twarożku, jabłek, orzechów i syropu klonowego oraz crumble pod chrupiącą kokosową kruszonką. Nauczymy się pleść kruche kratki z ciasta, które ozdobią tarteletki, ugotujemy kompot i przesmażymy szare renety, robiąc z nich przetwory na zimę.

Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18, mailowo: gotowanie@dzieciakiwformie.pl lub bookmeacookie@gmail.com
« wróć

made in osostudio