Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Prywatności".

x

Co dziś na obiad?

Razowe naleśniki z łososiem

Razowe naleśniki z łososiem

Naleśniki są znane na całym świecie. Zazwyczaj jadamy je na słodko, ale jest to ten szczególny rodzaj potrawy, który możemy podać również na ostro. Dzisiaj proponuję naleśniki razowe z serkiem, oliwkami i łososiem.
Ciasto na naleśniki
 
150 g mąki pszennej razowej
2 jajka
300 ml mleka
1 łyżka oleju słonecznikowego
szczypta soli
 
twarożek, czarne oliwki, wędzony łosoś w plastrach.
 
Ciasto naleśnikowe po zmiksowaniu odstawić na pół godziny. W tym czasie przygotowujemy twarożek miksując go na gładką masę (można dodać odrobinę jogurtu naturalnego), odrobinę go solimy i pieprzymy. Oliwki kroimy na plasterki.
Naleśniki smażymy na złoto i nakładamy warstwę twarożku, układamy plastry łososia i posypujemy oliwkami. Zwijamy naleśniki w rulon, możemy polać dowolnym sosem, u mnie jak widać był to sos paprykowo - pomidorowy.

made in osostudio