Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Prywatności".

x

Aktualności

Babeczki z płatkami owsianymi, bananami i orzechami

20.10.2015

Babeczki z płatkami owsianymi, bananami i orzechami
Są zdrowe, naturalne i słodkie, choć bez cukru. Wypróbuj przepis na owsiano-bananowe muffinki, które dziecko może zabrać do szkoły zamiast drugiego śniadania.
Składniki na 12 sztuki:

100 g płatków owsianych
200 g mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/4 łyżeczki soli
4 duże dojrzałe banany
jajko
60 g rozpuszczonego masła lub oliwy
75 g orzechów włoskich
 
Wymieszaj mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę i sól. W osobnym naczyniu rozgnieć widelcem banany, dodaj jajko, masło lub oliwę i wszystko dokładnie wymieszaj. Połącz z mąką i płatkami, dodaj posiekane orzechy i wymieszaj. Formę do pieczenia muffin wyłóż papilotkami i napełnij masą. Wierzch każdej babeczki możesz udekorować posiekanymi orzechami włoskimi. 
Piecz na złoty kolor w 180 o C ok. 20-25 min.

Dodaj komentarz

Newsletter

Chcesz wiedzieć więcej? Zapisz się na newsletter.

made in osostudio